Bikram yoga

Bikram yoga er en form yoga som ble utviklet av Bikram Choudhury med utgangspunkt i tradisjonelle teknikker fra hatha-yoga og gjort populær på begynnelsen av 1970-tallet. Alle begynnerklassene av Bikram yoga varer i 90 minutter og består av den samme serien med 26 positurer, som inkluderer to pusteøvelser. Bikram yoga er en hot yoga-stil og praktiseres ideelt i et rom som er oppvarmet til 35-42 °C og med en luftfuktighet på 40%. Alle offisielle Bikram-klasser undervises av sertifiserte Bikram-instruktører som har gjennomgått et ni uker langt treningskurs godkjent av Choudhury. De sertifiserte Bikram-instruktørene læres opp i et standardløp for undervisning, men oppmuntres til å utvikle sine instruktørevner til at det blir en mer personlig tilnærming. Dette resulterer i mange forskjellige klasser og instruksjonsmetoder.

6 Produkter

Angi synkende retning
 1. Run and Relax Yoga Tights - Muted Green
  Ikke på lager
 2. Run and Relax Bandha Tights - Coral MIX
 3. Yoga tights Run & Relax Bandha
  Yoga tights Run & Relax Bandha
  Så lav som kr 599,00
 4. Run and Relax Seamless SportsBra Misty Blue
 5. Onzie High Rise Yogabukser Chain Gang
 6. Run and Relax Seamless Yogabh – Washed Petroleum

Historie

Bikram Choudhury, grunnlegger av Bikram Yoga-system, er også grunnlegger av Yoga College i India. Choudhury er født i Calcutta i 1944 og begynte å praktisere yoga da han var fire år gammel. Han har uttalt at han praktiserte yoga 4-6 timer hver dag. Han hevder at da han var 13 år, vant han den nasjonale yogamesterskapet i India og var ubeseiret de neste tre årene. Han pensjonerte seg som den ubestridte mesteren av den Indiske Nasjonale Yoga Mesterskapet. Choudhury utviklet senere de 26 positurene og sekvensene og grunnla Bikrams Yoga College i India. Han har også skrevet bøker og synger. I 2006 hadde han 1650 yogastudioer rundt om i verden. I 2012 var det 330 studioer i USA og 600 i resten av verden.

Helseeffekter

I 2015 ble det utført et klinisk forsøk med 21 tilfeldig utvalgte friske personer, som hadde en gjennomsnittsalder på 27 år. Forsøket var for lite til å kunne generalisere og gjøre konklusjoner, men personene i studien hadde alle forbedret kroppens styrke og fleksibilitet. En rapport fra 2013 om effekter fra yoga, fant at Pranayama og Bikram var de hyppigst brukte yogastilene og at skader som oppstår mens man praktiserer yoga først og fremst rammer instruktørene som trener intenst over lengre tid og som bruker avanserte teknikker som for eksempel håndstående. I Bikram kan det oppstå bivirkninger på grunn av varmen, slik at man kan få lave saltnivåer siden man drikker mye vann og svetter mye.  

De 26 Asanaene (positurene)

Her finner du alle de 26 positurene innen Bikram Yoga. Disse undervises i de grunnleggende Bikram Yoga-kursene. Sekvensene undervises av instruktører som har blitt undervist og sertifisert av Bikram Choudhury.

Sanskrit प्राणायाम Prāṇāyāma Stående Dyp Pust (Pusteøvelse) Kan være med og forhindre pusteproblemer

अर्धचन्द्रासन with पादहस्तासन Ardhacandrāsana medPādahastāsana Halvmånepositur med Hånd til Fot-positur Styrker kjernemuskulaturen i kroppen og forbedrer ryggradens fleksibilitet उत्कटासन Utkaṭāsana Vanskelig Positur Hjelper på å tone og forme føttene samtidig som den kan virke lindrende for gikt i beina गरुडासन Garuḍāsana Ørnepositur Åpner opp de 14 største leddene og hjelper på å få friskt blod til å strømme gjennom reproduksjonssystemet दण्डायमन जानुशीर्षासन Daṇḍāyamana Jānuśīrṣāsana Stående Hode til Kne-positur Forbedrer isjiasnervenes fleksibilitet og kan også styrke musklene på baksiden av lårene og andre benmuskler. दण्डायमन धनुरासन Daṇḍāyamana Dhanurāsana Stående Bøye-positur Hjelper på å forbedre balansen og samtidig stramme lårene og bukveggen तुलादण्डासन Tulādaṇḍāsana Balanserende Pinne-positur Hjelper på å sende blod til hjertet, rense arterien og blodårene. दण्डायमन विभक्तपाद पश्चिमोत्तानासन Daṇḍāyamana Vibhaktapāda Paścimottānāsana Stående Benstrekk med Spredte Ben Hjelper på å strekke og styrke isjiasnervene og senene i benene त्रिकोणासन Trikoṇāsana Triangel-positur Kan lette smerter i korsryggen og ved skjev ryggrad samtidig som den styrker musklene og indre organer दण्डायमन विभक्तपाद जानुशीर्षासन Daṇḍāyamana Vibhaktapāda Jānuśīrṣāsana Stående Hode til Kne-positur med Spredte Ben Kan hjelpe på forbrenningen og immunforsvaret samtidig som det former nedre del av kroppen ताडासन Tāḍāsana Tre-positur Hjelper på å forbedre holdning, balanse og fleksibilitet samtidig som det styrker de skrå musklene पादाङ्गुष्ठासन Pādāṅguṣṭhāsana Tåstående Positur Hjelper med å styrke knær, ankler og føtter samtidig som den kan redusere hemorroider शवासन Śavāsana Død Manns Positur Hjelper på sirkulasjon og at blodet flyter gjennom kroppen for å gi en renselse fra innsiden पवनमुक्तासन Pavanamuktāsana Fjerne Vind-positur Komprimerer fordøyelsessystemet og hjelper på å styrke armer, magen og lår samtidig som det forbedrer hoftenes fleksibilitet पादहस्तासन Pādahastāsana Sit-up Øker fleksibiliteten og strekker ryggmargen og forbedrer sirkulasjonen i føttene ved å få musklene til å jobbe

भुजङ्गासन Bhujaṅgāsana

Kobrapositur Styrker ryggmargen og kan lindre smerte fra skoliose, gikt og menstruasjonsforstyrrelser samtidig som den kan forbedre fordøyelsessystemet शलभासन Śalabhāsana Gresshoppepositur Har lignende fordeler som Kobraposituren Styrker øverste del av ryggmargen og føttene पूर्णशलभासन Pūrṇaśalabhāsana Full Gresshoppepositur Kan lindre smerte fra skoliose og skiveprolaps samtidig som den styrker midtre del av ryggmargen og øker bevegeligheten i ribbeinkassen धनुरासन Dhanurāsana Sløyfepositur Øker sirkulasjonen og styrker ryggmargen samtidig som den revitaliserer nervene i ryggmargen og åpner opp ribbeinkassen så lungene utvider seg सुप्तवज्रासन Suptavajrāsana Bakoverlent Lynpositur Forbedrer styrken og fleksibilitet fra nedre del av ryggmargen, knær, hofter og ankelleddene samtidig som det øker sirkulasjonen som igjen kan virke lindrende på smerter अर्धकूर्मासन Ardhakūrmāsana Halv Skilpaddepositur Øker blodgjennomstrømming til hjernen og strekker nedre del av lungene samtidig som den lindrer spenning i nakke og skuldre उष्ट्रासन Uṣṭrāsana Kamelpositur Stimulerer nervesystemet og forbedrer fleksibiliteten i ryggraden og nakken samtidig som den strekker mageorganene og halsen शसांगासना Śasāṁgāsanā Harepositur Øker elastisiteten i ryggmargen og ryggmusklene samtidig som den kan hjelpe på å lindre forkjølelse eller bihulebetennelse og kan også lindre spenninger nær nakken og skuldrene जानुशीर्षासन with पश्चिमोत्तानासन Jānuśīrṣāsana withPaścimottānāsana Hode til Kne-positur med Ryggstrekk Kan forbedre fordøyelsen og blodsirkulasjonen i fordøyelsessystemet samtidig som det hjelper immunforsvaret अर्धमत्स्येन्द्रासन Ardha Matsyendrāsana Positur med Ryggradsvri Forbedrer tøyeligheten i ryggraden og øker sirkulasjonen i rundt spinalnervene og lindrer smerter i korsryggen कपालभाति Kapālabhāti Trekk Inn i Fast Positur Styrker organene i mageregionen samtidig som den øker elastisiteten i lungene og hjelper på fordøyelsen og blodsirkulasjonen