Yogiblogger

 1. Jivamukti Yoga

  Jivamukti Yoga

  Jivamukti Yoga:

  Lokah Samastah Sukhino Bhavantu

  Af Yogablogger Tina Brodal

  Hvorfor Jivamukti?

  Jivamukti Yoga ble grunnlagt av Sharon Gannon og David Life i New York 1984.
  Jivamukti kommer fra sanskrit som betyr “liberation while living” frigjøring mens man lever.

  Jeg bodde i Sydney i 3 år før jeg ved en tilfeldighet oppdaget Jivamukti yoga. Yogastudioet var gjemt i en bakgate, i en stor bakgård med grafitti på veggen av en kobra med ett tredje øye (logoen til jivamukti yoga). Den første timen var svært uvant. Jeg hadde vært på masse yoga før, men her hadde læreren et lite instrument foran seg som hun spilte på begynnelsen og slutten av timen.

  Topper og trøyer til trening -

  ....

  Les mer »
 2. København Yoga Festival

  København Yoga Festival

  København Yoga Festival

  Det startet med en hagefest og en elefant et sted i den nye delen av Sydhaven I København.

  Stina Madelaire sin venn hadde vært i India hvor han hadde kjøpt en imponerende statue av elefant guden Ganesha. Statuen fikk en autentisk velkomst seremoni med røkelse, mantra synging og et hav av roseblader. Venner var invitert til sommerfesten for å ta del i seremonien, og en håndfull yoga lærere var med for å instruere gratis yoga klasser ute på gresset.

  Knust himling og et paviljong telt som var blåst ned av vinden var møblene, under yoga mattene var gresset gulvet og himmelen var taket. Seremonien var konkludert når vi knuste en kokosnøtt å kastet den i sjøen. Vår lek og moro varte mye lengre enn ventet og endte med allsang rundt bålet under en nydelig nattlig himmel.

  Yoga, gress og musikk

  Våren etter kombinerte Stina Madelaire og Mai Brøndsted yoga, gress og musikk sammen for å oppfylle en drøm om en større....

  Les mer »
 3. Ayurveda – vitenskapen om livet …

  Ayurveda – vitenskapen om livet …

  Ayurveda – vitenskapen om livet …

  Ayurveda er verdens eldste holistiske helsesystem, praktisert i mer enn 7000 år, derav er de eldste skriftene datert mer enn 5000 år tilbake. Ayurveda er et Sanskrit ord som betyr ”vitenskapen om livet”.

  I Ayurvedisk medisin og metode inkluderer og verdsetter man både kropp, sinn og sjel som likeverdig for å oppnå og bevare en optimal helse. Hovedfokus er årsaksrelatert behandling ved bruk av effektive behandlings metoder og urtemedisin som er tilpasset den individuelle personens behov.

  I Ayurvedisk medisinsk tradisjon er det også essensielt at personen selv tar ansvar for helsen sin ved å endre de livsstils vaner som skaper ubalanse og samtidig inkludere nye rutiner som vedlikeholder en kropp, sinn og sjel i harmonisk balanse.

  Ayurveda skiller seg derfor fra vestlig medisin som er basert på et grunnsyn om at kropp og sinn er adskilte og uavhengige av hverandre. I vestlig medisin er hovedsakelig symptomlindring rådende behandli....

  Les mer »