Oslo Yoga Guide

Oslo Yoga Guide

Yoga er en 5000 år gammel samling av mentale og kroppslige teknikker som i dag har blitt en populær treningsform som ikke bare er bra for kroppen men også for sinnet og sjelen. Yoga handler om fokus og konsentrasjon, og om å ta kontroll over kropslig og mentalt liv. 

Oslo har et utrolig bra utvalg med yogastudioer som kan tilby alt fra Bikram yoga til ashtanga yoga. Her er en liten guide til 4 ulike yogastudioer i Oslo, kanskje du finner den rette for deg?

Joy Yoga

Joy er et varmt og velkommende sted, hvor lek og uhøytidligheten er tydelig fra første timen man går på, og bare det å komme in døren føles som å komme hjem til noen. På timeplanen finner du tøffe klasser, hvor mange yogalærere kommer for inspirasjon og utfordring, som 'Joy Flow' og 'BackBendBoost', men også timer som passer for nybegynnere, som 'Slow flow' og 'Yin Bliss'. 

Instruktørene har veldig forskjellige bakgrunn, og har alle tatt med sin personlighet inn i timene. De passer på at man får den hjelp man trenger, men er samtidig veldig flinke på å gi rom sånn at man får utvikles i eget tempo. Hvis du har lyst å prøve litt av hvert er nok Joy Yoga det rette stedet for

Joy Yoga - Oslo - Yogalove.no
 

Ashtanga Yoga

Dette senteret er drevet som en frivillig stiftelse for promotering og utvikling av ashtanga yoga.  Det gjør at instruktørene kan prioritere tradisjonell undervisning, og har fokus på tradisjon og utvikling av autentisk ashtanga yoga. De spesialiserer seg innenfor ashtanga yoga og har ingen tilbud uten direkte relevans for denne yogatypen.

Deres hovedlærere er gjerne en ressurs for andre yogasenter og lærere både i Norge og utenlands. Trygg og kunnskapsbasert ashtanga yoga er noe som beskriver dette senteret, som er det første rene ashtanga senter i Norge.

Sunn kropp og stabilt sinn er stikkord for dette senteret.

Ashtanga yoga Oslo er en dynamisk yogaform med øvelser som blir gjort i en bestemt rekkefølge med en spesiell pusteteknikk (Ujjay pust) som brukes gjennom hele øvelsen.

Denne formen utvikler styrke, fleksibilitet og balanse, både fysisk og mentalt.

Kjernemuskulatur er et viktig og gjennomgående tema, og man utvikler konsentrasjon, utholdenhet og ro. Frigjøringen av stramme muskler rundt brystkasse, skuldre og hofter vektlegges, og alle øvelsene er samstemt med inn- og utpust.  

Ashtanga yoga yogastyrker armer og overkropp så vel som hofter og ben. Om du har nakke og ryggskader så anbefales en litt roligere

ashtanga yoga - Yogalove.no

Leela Yoga

Dette yogastudio var det første vinyasa-baserte studio i Oslo. Leela Yoga har et kreativt, lekent og spontant miljø som bringer alle typer mennesker sammen, og de har gjennom tid skapt et godt miljø med mye latter og samhold blant medlemmene.

Grunnen til at Leela Yoga ble startet var fordi denne typen studio var noe de savnet selv og så et behov for. De ønsket også med det å kunne bidra til å endre måten folk flest tenker og føler om yoga i Norge i dag, og ønsket å vise at yoga kan være komplementært til det livet du lever uavhengig av livsstil.

Mange kreative sjeler, gründere og dansere har Leela Yoga som en favoritt. Mange av Norges beste yogainstruktører ønsker å holde time her, og sammen med Leela Yoga sine instruktører er de et av Oslos beste yogastudio med stor variasjon i timeplanen. Noen av deres timetilbud er Jivamukti, kveldsflyt, morgenflyt, hip

 Leela Yoga Oslo - Yogalove.no

Puro Yoga

Puro Yoga er et Ashtanga studio, hvor instruktørene underviser på den tradisjonelle måten som det undervises av familien Jois i Mysore, India. Med tradisjonelt Mysore program hver morgen og hverdagsettermiddag, ledet klasser, nybegynnerkurs og teknikkurs. Puro Yoga tilbyr også flere klasser i Jivamukti yoga, som bygger på tradisjonelle asanas, satsang og filosofiske innslag i undervisningen.

Deres tredje yogaform de har prioritert på timeplanen er Yin yoga. Dette er en rolig, meditativ og passiv yogastil som utøves sittende og liggende over bolster og andre props.

I tillegg til disse yogastilene tilbyr de yogapraksis tilpasset for alle stadier i livet. Dette omfatter Ashtanga-mamma, gravidyoga, barselyoga/babymassasje, barneyoga, ungdomsyoga, senioryoga, ryggyoga og pilates.

Det er ca. 45 klasser i uken fordelt mellom kl. 06.30 til kl. 21.00, samt workshops i blant i helgene. Puro Yoga har også flere utenlandske instruktører som gjestelærere fordelt på året.

Her opplever elevene kvalitet, tradisjon og tilhørighet. De prøver ikke å tilpasse oss alle yogakunders ønskemål, men vil heller ha elever som søker seg til denne tradisjonen etter eget ønske.

Puro yoga oslo - Yogalove.no