Oslo Yoga

4 yogastudioer i Oslo centrum

Af Silje Bjørnholt

PURO YOGA

~Puro yoga er et nydelig yogastudio på Frogner i Oslo med erfarne og skjønne lærere. Puro yoga er i utgangspunktet et Asthanga studio, med blant annet Mysore 6 dager i uka, drop-in klasser i ledet Ashtanga I/II/III,nybegynner kurs m.m., men de har også gravide- og ungdoms- yoga, japa meditasjon, og ikke minst; Jivamukti yoga, med klasser 4 ganger i uka.

Jivamukti er den yogaformen som ligger mitt hjerte nærmest, ettersom jeg også selv er utdannet Jivamukti instruktør. Spirituelt oppløftende klasser med chanting, meditasjon, dynamisk yoga til fengende rytmer, Bhakti musikk fra Krishna Das, Jai Uttal, eller mer moderne, funky tunes fra artister som James Blake, samt gode oldies som The Beatles eller the Rolling Stones.

Som læreren min, og en av grunnleggerne av Jivamukti Yoga; Sharon Gannon sa; "Don't just teach a class, give them an experience." Jivamukti klassene på Puro er en opplevelse for sjelen.

Yogaformer:

Ashtanga ,Jivamukti, Yin yoga, Gravideyoga, Barneyoga, Ungdomsyoga, De har også drop in klasser i Filosofi, Chanting & Japa meditasjon (gratis)
~Drop-in, kurs, klippekort, årskort
Ulike workshops med jevne mellomrom
Cafe & yogabutikk med klær fra blant annet Run & Relax.

 

Puroyoga- oslo - Yogalove.no

LEELA YOGA

~Leela yoga studio er et skjønt og relativt nytt yoga studio i Oslo, som ligger på nedre Grunerløkka i Oslo. Jentene bak studioet; Kelsi & Tonje, er begge yogainstruktører som valgte å satse på lidenskapen sin etter flere år med business studier.

Leela yoga har blitt et populært yogastudio i Oslo, og samtlige klasser er alltid fullbooket. I tillegg til de faste yogaklassene, tilbyr de også jevnlige workshops.

Det finnes også en liten yogashop hvor man kan kjøpe fine klær fra Spiritual Gangster, Beyond Yoga, matter fra Jade & manduka, smykker, Pukka te m.m.

De har også en liten cafe med sitteplasser, slik at man kan ta seg en chai eller et raw food kakestykke etter praksisen, eller bare stikke innom for å varme seg på en varm kopp te en grå vinterdag.

~Yogaformer:

Ashtanga, Jivamukti, Yogic Arts Flow, Vinyasa, Yin Yoga, Sattva yoga, meditasjon m.m.

~drop-in, medlemskap, studentrabatt

PRESENCE YOGA Oslo

~Presence yoga er et lite, varmt og koselig nabolagsstudio som ligger i Rosenborg gt, en sidegate på Majorstua. Studioe drives av Gaute Gulbrandsrød som også underviser 3 morgenklasser der i uka. "PRESENCE yoga promoterer en energisk og vennlig treningsform, i en ikke konkurransedrevet atmosfære.

Det oppmuntres til følsomhet og tilstedeværelse i øvelsene og sammen med lærerens fysiske hjelp vil du kunne få en dyp utvikling.

~Yogaformer:

Dynamisk yoga, myk flow, Jivamukti, gravideyoga

~Drop-in, klippekort

 

OSLO YOGA

~Oslo Yoga på Sagene er et anerkjent yogastudio med lærere med lang erfaring og egenpraksis. Det er et av landets største yogastudioer med over 30 kurs i uka.

Jannicke Wiel, som driver Oslo Yoga, står også bak Oslo Yogafestival som arrangeres hvert år i januar måned.

"Oslo Yoga har som visjon å tilby yoga til folket. Vi ønsker å nå deg som vil smake på yoga og få hjelp og støtte til det du ønsker å utvikle i ditt liv – i kropp, sinn, helse, livsstil og personlig utvikling. " (Hentet fra nettsiden).

~Yogaformer:

Viryayoga, Jivamukti, Yin og Yang yoga, Ashtanga, Soma yoga, terapeutisk yoga, rolig flyt, meditasjon m.m.

~Hovedsakelig kurs, 1 drop-in klasse i uka, ulike workshops.

Yoga har blitt veldig populært i Oslo de senere årene, så dette var bare en liten håndfull av studioene som finnes. Man kan blant annet praktisere Iyengar eller Hot yoga med Henrik & Naema Noor på House of Yoga i Vika, klassisk yoga på Centrum Yoga, Bikram på Raw yoga & BYO, eller få en intim og annerledes yogaopplevelse i byens kanskje minste og mest sjarmerende shala ROSÉN+yoga og kunst, i Vibes gate på Majorstua.