KJØP YOGAUTSTYR HER / RASK LEVERING / GRATIS FRAGT over 600 NOK / RING OSS DØGNET RUNDT
0

Kurv din er tom

YIN YOGA

Yin Yoga

Yin Yoga er en forholdsvis ny form for yoga, som er utviklet av Paul Grilley innen for de seneste 20 årene. Yin Yoga kaldes også for gjenoppbyggende yoga, fordi det er en rolig form for yoga som fokuserer på dype strekk og avbalansering av kroppen.

I motsetning til mange andre yogastiler, som fokuserer på å styrke kroppens muskler, rettes oppmerksomheten i Yin mot kroppens bindevev, dvs. ledd og leddbånd, som inneholder mye bindevev.

Det er viktig for leddene at bindevevet holdes smidig; ellers blir de stive. I Yin Yoga arbeides det med alle ledd, men det er ofte et særlig fokus på de store leddgruppene som hofter, bekken og den nederste del av ryggen.

Fokuset på utholdenhet og smidighet.

På grunn av arbeidet med leddene, har Yin et målrettet fokus på utstrekning og smidighet. I Yin Yoga utfordres ikke musklene direkte, men de enkelte stillingene holdes i flere minutter (3-10 minutter), slik at selve muskelspenningen faktisk slippes. Dermed kan fokuset ledes hen på utholdenhet og smidighet.

Selv om utholdenhetsaspektet i Yin kanskje høres litt tøft ut, vil man som elev oppleve at dette er en bløt form for yoga. Yin Yoga kan likevel utfordre erfarne yogier, nettopp fordi denne formen for yoga gir mulighet for å kultivere utholdenheden og dybden i øvelsene. Fordi utholdenhetsaspektet kan være en stor utfordring selv for garvede yogier, er det i Yin Yoga tillatt å bruke hjelpemidler som f.eks. puter, stoler og belter.

Yin Yoga fokuserer på mentalt velvære, og i denne yogaformen kommer det spesielt til uttrykk ved at man arbeider konkret med kroppens meridianer. En stor del av kroppens bindevev ligger nettopp i meridianene, dvs. i de energibanene som ifølge Østens filosofi løper gjennom hele kroppen.

Meridianene anses i Østen for å være livsbaner, og når man strekker bindevevet, forløses eventuelle blokkeringer eller hemninger i systemet - både fysisk og mentalt. Dermed oppnår man med Yin Yoga et sunnere liv med langt mer energi og større velvære