KJØP YOGAUTSTYR HER / RASK LEVERING / GRATIS FRAGT over 600 NOK / RING OSS DØGNET RUNDT
0

Kurv din er tom

POWER YOGA

Power Yoga Tempoet er høyt gjennom hele klassen

Power Yoga er en moderne og energifylt form for yoga, hvor pulsen ligger høyt. Det særlige ved denne yogastilen er at den rommer elementer fra aerobic. Med andre ord fokuserer Power Yoga primært på det fysiske aspektet. Det handler om å styrke kroppen, strekke ut og arbeide med åndedrettet. Tempoet er høyt gjennom hele klassen, i motsetning til mer tradisjonell yoga hvor perioder med avspenning og/eller meditasjon alltid inngår.

Power Yoga har dog også den spirituelle og mentale side med, bare i mindre omfang end i klassisk yoga. Power Yoga utspringer, som alle yogastiler, fra Hatha Yoga, og kan betraktes som en videreutvikling av Astanga Yoga, som nettopp er kjent for sin harde, fysiske trening.

Yoga anses av mange for å være en jordnær form for yoga. Nettopp fordi praksis er så fysisk, tiltrekkes mange av denne typen yoga.

Power Yoga arbeider også målrettet med kroppsbevissthet.

Power Yoga løsner muskelspenninger og gjør leddene smidigere. Det handler hovedsaklig om å oppbygge styrke og balanse. Selve treningen er intens, og man arbeider i dybden med kroppen. Til tross for den harde fysiske treningen, er det hele tiden også fokus på at kroppen ikke overbelastes. Derfor arbeider Power Yoga også målrettet med kroppsbevissthet. Yogien lærer å lytte til kroppens signaler, hvilket er konkret anvendelig også i hverdagen.

Power Yoga fokuserer på yogiens mentale innstilling til det prosessuelle i øvelsene. Det handler knapt så mye om hvor mange utfordrende positurer du kan stå i eller hvor dypt du kan gå i den enkelte stilling. Du skal derimot være 100% innstilt på å holde pulsen oppe, la svetten dryppe og arbeide grundig med pusten.

lntens trening med fokus på alle muskelgrupper.

Kroppen utskiller mange avfallsstoffer i løpet av en klasse. Fordi prosessen er så intens, kan man noen ganger etter treningen få en følelsesmessig reaksjon. Derfor er mental trening også en viktig del av Power Yoga. Til tross for det høye tempoet, lærer man å lytte til kroppen, og i Power Yoga kan man raskt merke en økt styrke i ens mentale beredskap.

Yoga er for alle som våger å kaste seg ut i en krevende og intens trening med fokus på alle muskelgrupper.