KJØP YOGAUTSTYR HER / RASK LEVERING / GRATIS FRAGT over 600 NOK / RING OSS DØGNET RUNDT
0

Kurv din er tom

Jivamukti Yoga

Jivamukti Yoga:

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu

Af Yogablogger Tina Brodal

Hvorfor Jivamukti?

Jivamukti Yoga ble grunnlagt av Sharon Gannon og David Life i New York 1984.
Jivamukti kommer fra sanskrit som betyr “liberation while living” frigjøring mens man lever.

Jeg bodde i Sydney i 3 år før jeg ved en tilfeldighet oppdaget Jivamukti yoga. Yogastudioet var gjemt i en bakgate, i en stor bakgård med grafitti på veggen av en kobra med ett tredje øye (logoen til jivamukti yoga). Den første timen var svært uvant. Jeg hadde vært på masse yoga før, men her hadde læreren et lite instrument foran seg som hun spilte på begynnelsen og slutten av timen.

Topper og trøyer til trening - Yogautstyr Yogalove.no

Vi fikk utdelt hvert vårt hefte med vers på sanskrit, og med tonene fra harmoniumet chantet vi sammen. Så ble vi bedt om å sette en intensjon. Hvorfor var vi egentlig på yogatimen; var det bare for å få fysiske resultater? Hva hvis vi gav bort praksisen vår til noen vi vet om som har det vanskelig, eller en sak vi brenner for? For første gang praktiserte jeg yoga med ordentlig tilstedeværelse og det gav meg større betydning enn noen gang.

Jeg vet ikke om jeg var mest nervøs eller overrasket etter denne første timen med chanting, vinyasa og filosofi, men jeg ble svært nysgjerrig.

Så jeg kom tilbake, hver dag, og lærte sakte men sikkert mer om denne yogatypen og fokuset det innbærer som forandrer seg hver måned. Jeg lærte om yoga som en livsstil også utenfor matten, studier av yogakildene, meditasjon, veganisme og dyrevelferd.

Hva er Jivamukti yoga basert på?

Det er fem punkter Jivamukti yoga hovedsakelig baserer seg på:

Ahimsa - medfølelse, ikke-vold, likeverd for alle mennesker, dyr og miljøet.

Bhakti - selvrealisering er det ultimate målet med all yogapraksis, og det kan bli oppnådd ved chanting, og ved å sette en intention i praksisen høyere enn seg selv .

Dyana -meditasjon, å fordype kontakten med seg selv, å kjenne innover.

Nada - “the yoga of sound”, å løfte praksisen sin ved å lytte, ved å bruke musikk, chanting, lærerens stemme og ord under asana.

Shastra -studere gamle yogakilder, sanskrit, og Jivamuktis månedlige fokus.

Disse elementene har forandret livet mitt. Jivamukti yoga har hjulpet meg å bli mer reflektert, takknemlig, tålmodig, lykkelig og tilstede.

Topper og trøyer til trening - Yogautstyr Yogalove.no

I juni reiser jeg til Costa Rica for å bli jivamukti yogalærer. Jeg gleder meg til å fordype meg Jivamukti metoden og å begynne å undervise slik at jeg kan dele mine erfaringer med andre yogis.

“Sometimes when I lose my head I usually find it somewhere on the mat.”