KJØP YOGAUTSTYR HER / RASK LEVERING / GRATIS FRAGT over 600 NOK / RING OSS DØGNET RUNDT
0

Kurv din er tom

Jivamukti på Oslo Yoga Convention

I vinter fikk jeg gleden av å være med på en Jivamukti klasse med Camilla Veen, i regi av Run & Relax og Oslo Yoga Convention .

Jivamukti yoga ble etablert for 30 år siden, i 1984, av grunnleggerne David Life og Sharon Gannon. De var Ashtanga yogis som ønsket å skape en yogametode for vestlige studenter, hvor fokuset var på yoga som en spirituell disiplin. Jivamukti betyr frigjøring av sjelen i dette livet.

 Jeg er veldig glad i Jivamukti yoga, og skal selv ta en Jiva teacher training i sommer, så det var flott å få anledning til å praktisere med Camilla, som er den eneste 'advanced certified' læreren i Norden. Hun er til daglig innehaver og yogainstruktør på Atha yoga i Stavanger.

Camilla har et behagelig og blidt vesen, og utstråler en fin ro og varme.

Selve klassen startet med (at vi hørte på) et lydopptak hvor Deepak Chopra snakket om betydningen av å ha en intensjon. (Dette passet bra med månedens tema som også omhandlet intensjon.) I Jivamukti yoga har man ulike temaer hver måned i året, temaer som skal hjelpe oss til å ta yogapraksisen vår til et høyere nivå.

Klassen var basic og samtid akkurat passe utfordrende. Lyden av dyp Ujaji pust, beroligende musikk og Camillas myke stemme satt en fin ramme rundt de mange vinyasa sekvensene.

 

Før avspenning i Savasana holdt vi hodestående og skulderstående i noen minutter tilsammen, som også er typisk i en Jivamukti klasse. Musikken, de fantastiske 'hands-on' justeringene, Camillas vesen og den fine flyten mellom stillingene, gjorde dette til en dyp og skjønn praksis, og jeg ser fram til neste mulighet til å være i en av hennes timer!