KJØP YOGAUTSTYR HER / RASK LEVERING / GRATIS FRAGT over 600 NOK / RING OSS DØGNET RUNDT
0

Kurv din er tom

ASTANGA YOGA

Astanga Yoga

Astanga Yoga henvender seg spesielt til deg, som søker et aktivt og vitalt liv med en sterk helse, et friskt sinn og en kjærlig sjel. Astanga betyr åtte-grenet (”eight-limbed”). Den tredje av de åtte grenene – asana – utspringer fra Hatha Yoga.

Innenfor Astanga Yoga arbeider man i serier av fysiske stillinger uten pauser, hvilket krever en kontinuerlig innsats og intensitet. Dermed svetter man en del under Astanga-praksis, noe som er viktig for den utrensende prosess i både kropp og sinn.

Praksis kan utføres både intensivt og i et roligere tempo, alt avhengig av ens egen tilgang, beherskelsen av åndedrettet og eventuelle særlige utfordringer, hvor stillingene tilpasses den enkeltes behov. Formålet er å skape en balansert indre ro hvorfra man utvider erkjennelsen av seg selv i mer enn én forstand.

Man starter med den fysiske praksis, som kjennetegnes ved koordineringen av dype åndedrett og bevegelser gjennom solhilsener og stillinger. Stillingene er tilrettelagt i serier og utføres uten opphold, og gradvis utfordres og åpnes kroppen mer og mer. Når eleven mestrer en stilling, går man videre til nye stillinger, så det hele tiden er utfordringer og en økende vanskelighetsgrad.

Astanga første serie

Man starter med første serie. Senere følger anden serie og med tiden den avanserte praksis - i alt 6 serier. Den indre oppmerksomhet på sammenhengen mellom kropp og sinn, som blant annet skapes via åndedrettet, betyr at Astanga Yoga også påvirker ens mentale tilstand og gir mulighet for å observere egne handle- og tankemønstre.

Åndedrettet fordypes, konsentrasjonsevnen styrkes, man får styrket og strukket kroppens muskler – og samtidig forbedres fordøyelsessystemet og immunforsvaret.

All yoga handler om forening av kropp og sinn.

I Astanga Yoga arbeider man virkelig i dybden med kroppen. Det parallelle fokuset på mental balanse bidrar til at man opplever kombinasjonen av energi og indre ro i flow, som kanskje kan sies å være yogaens varemerke.

All yoga handler om forening av kropp og sinn, som smelter sammen til fylde og helhet, og i Astanga Yoga er det mulig å oppnå en meditativ tilstand i flowet – ofte beskrevet som meditasjon i bevegelse. Som i andre klassiske yogastiler, handler det om å nå en opphøyd tilstand av fysisk, mental og åndelig harmoni.

Steder som underviser i Astanga i København: Astanga yoga København Nørrebro Astanga yoga Studio yogamudra-christianshavn Prana yoga shala Mysore yoga cph Steder som underviser i Astanga i Århus: Ashtanga yoga Shala Århus.