Walk the talk

 1. Bali…just go

  Bali…just go

  Yoga Bali …Just go

  Af Nanna Wagner

  Det kommer stadig meldinger i innboksen min fra folk som skal til Bali eller har kjente som skal dit. Alle er interessert i yoga, og man kan trygt si at Bali har blitt vår tids «Go to place» for yoga.

  Så her får du en lenge påventet tekst om herlige steder verdt å besøke og en liste med inspirasjon for de som har lyst til å utforske Bali.

  De siste par årene har jeg hatt gleden av å reise en del til Bali for å undervise på retreats og ved yogalærer-utdannelser. Min introduksjon til Balis yoga-verden skjedde da en venninne, Emily Kuser, inviterte meg vinteren 2013 for å undervise på en retreat sammen med henne hvor jeg også etterpå assisterte Tara Judelle på et av hennes treningsopplegg.

  Begge disse damene har levd på Bali, så gjennom dem ble jeg kjent med en del fra expat-miljøet og også etter hvert de lokale, og mer historie. Det som skulle vært halvannen måned ble til fire og jeg endte med å nyte livet på....

  Les mer »
 2. Oslo Yoga Guide

  Oslo Yoga Guide

  Oslo Yoga Guide

  Yoga er en 5000 år gammel samling av mentale og kroppslige teknikker som i dag har blitt en populær treningsform som ikke bare er bra for kroppen men også for sinnet og sjelen. Yoga handler om fokus og konsentrasjon, og om å ta kontroll over kropslig og mentalt liv. 

  Oslo har et utrolig bra utvalg med yogastudioer som kan tilby alt fra Bikram yoga til ashtanga yoga. Her er en liten guide til 4 ulike yogastudioer i Oslo, kanskje du finner den rette for deg?

  Joy Yoga

  Joy er et varmt og velkommende sted, hvor lek og uhøytidligheten er tydelig fra første timen man går på, og bare det å komme in døren føles som å komme hjem til noen. På timeplanen finner du tøffe klasser, hvor mange yogalærere kommer for inspirasjon og utfordring, som 'Joy Flow' og 'BackBendBoost', men også timer som passer for nybegynnere, som 'Slow flow'....

  Les mer »
 3. Intervju med Kino MacGregor

  Intervju med Kino MacGregor

  Intervju med Kino MacGregor København

  Av Stiina Tangen Andersen

  Det er solskinn og Søndag!

  Jeg har nettopp gjennomført en 10 timers Ashtanga workshop med fantastiske Kino MacGregor: en høyst inspirerende yoga lærer, forfatter og grunder. Jeg er evig takknemlig for all gullverd viten Kino har delt med oss denne helgen i København. Og nå er tiden inne for å komme enda nærmere innpå dette nydelige menneske som inspirerer og motiverer alle hun møter på sin vei.

  Vi setter oss ned på gulvet framfor høyreiste glass vinduer med en imponerende utsikt over København: klar for å være komfortabel og kreativ en siste gang denne helgen.

  Kino deler gledelig sine kloke ord, motiverende tips og humoristiske historier på et vis som kan få enhver interessert og nysgjerrig på hva hun har å si.

  Livet du lever i dag, dine imponerende resultater, og den store innflytelseskraften du har på tusenvis av mennesker er virkelig beundring....

  Les mer »
 4. København Yoga Festival

  København Yoga Festival

  København Yoga Festival

  Det startet med en hagefest og en elefant et sted i den nye delen av Sydhaven I København.

  Stina Madelaire sin venn hadde vært i India hvor han hadde kjøpt en imponerende statue av elefant guden Ganesha. Statuen fikk en autentisk velkomst seremoni med røkelse, mantra synging og et hav av roseblader. Venner var invitert til sommerfesten for å ta del i seremonien, og en håndfull yoga lærere var med for å instruere gratis yoga klasser ute på gresset.

  Knust himling og et paviljong telt som var blåst ned av vinden var møblene, under yoga mattene var gresset gulvet og himmelen var taket. Seremonien var konkludert når vi knuste en kokosnøtt å kastet den i sjøen. Vår lek og moro varte mye lengre enn ventet og endte med allsang rundt bålet under en nydelig nattlig himmel.

  Yoga, gress og musikk

  Våren etter kombinerte Stina Madelaire og Mai Brøndsted yoga, gress og musikk sammen for å oppfylle en drøm om en større....

  Les mer »
 5. Ayurveda – vitenskapen om livet …

  Ayurveda – vitenskapen om livet …

  Ayurveda – vitenskapen om livet …

  Ayurveda er verdens eldste holistiske helsesystem, praktisert i mer enn 7000 år, derav er de eldste skriftene datert mer enn 5000 år tilbake. Ayurveda er et Sanskrit ord som betyr ”vitenskapen om livet”.

  I Ayurvedisk medisin og metode inkluderer og verdsetter man både kropp, sinn og sjel som likeverdig for å oppnå og bevare en optimal helse. Hovedfokus er årsaksrelatert behandling ved bruk av effektive behandlings metoder og urtemedisin som er tilpasset den individuelle personens behov.

  I Ayurvedisk medisinsk tradisjon er det også essensielt at personen selv tar ansvar for helsen sin ved å endre de livsstils vaner som skaper ubalanse og samtidig inkludere nye rutiner som vedlikeholder en kropp, sinn og sjel i harmonisk balanse.

  Ayurveda skiller seg derfor fra vestlig medisin som er basert på et grunnsyn om at kropp og sinn er adskilte og uavhengige av hverandre. I vestlig medisin er hovedsakelig symptomlindring rådende behandli....

  Les mer »
 6. Yogaglo er yoga for alle online yoga

  Yogaglo er yoga for alle online yoga

  Yogaglo er yoga for alle online yoga

  Yogaglo er et online yoga-univers med mer enn 2.000 forksjellige yogaklasser på programmet. Det betyr at du alltid vil kunne finne en yogaklasse som passer for deg, uansett om du er nybegynner eller har drevet med yoga i mange år.

  Med Yogaglo kan du gjøre yoga hjemme i stuen – eller alle andre mulige steder når du er på farten. Det krevet kun en data med internettforbindelse eller en HD TV.

  Nybegynnere kan gå i nybegynnersenteret

  Yogaglo kan være et godt sted å starte hvis du ikke har drevet med yoga tidligere men gjerne ønsker å finne ut om det er noe for deg, før du melder deg på en yogaklasse.

  På Yogaglo kan du klikke deg rundt og både se og prøve de mange forskjellige online yoga formene ved å se på detaljerte videodemonstrasjoner av de forskjellige....

  Les mer »
 7. Jivamukti på Oslo Yoga Convention

  Jivamukti på Oslo Yoga Convention

  I vinter fikk jeg gleden av å være med på en Jivamukti klasse med Camilla Veen, i regi av Run & Relax og Oslo Yoga Convention .

  Jivamukti yoga ble etablert for 30 år siden, i 1984, av grunnleggerne David Life og Sharon Gannon. De var Ashtanga yogis som ønsket å skape en yogametode for vestlige studenter, hvor fokuset var på yoga som en spirituell disiplin. Jivamukti betyr frigjøring av sjelen i dette livet.

   Jeg er veldig glad i Jivamukti yoga, og skal selv ta en Jiva teacher training i sommer, så det var flott å få anledning til å praktisere med Camilla, som er den eneste 'advanced certified' læreren i Norden. Hun er til daglig innehaver og yogainstruktør på Atha yoga i Stavanger.

  Camilla har et behagelig og blidt vesen, og utstråler en fin ro og varme.

  Selve klassen startet med (at vi hørte på) et lydopptak hvor Deepak Chopra snakket om betydningen av....

  Les mer »